Wacht jij altijd op de R?

Zodra de R in de maand is gaan we extra vitamines nemen, dus normaal gesproken vanaf september tot en met april. De reden daarvoor is dat het dan wat kouder wordt en we bevattelijker zijn voor allerlei virussen zoals de griep, die koudere temperaturen heerlijk vinden.

Onze luchtwegen zijn daarvoor het meest bevattelijk, want dat deel van je inwendige lichaam koelt het meeste af als je koude lucht inademt. Daarnaast vernauwen de bloedvaten in het slijmvlies van neus en keel zich, waardoor daar minder bloed naartoe stroomt. Door die verminderde doorbloeding gaat de weerstand ook achteruit, waardoor slijmvliezen in neus en keel gevoeliger worden voor een infectie. Daar komt ook het gezegde “een kou vatten” vandaan.

Het immuunsysteem is onze bescherming van binnenuit die er voor zorgt dat ongewenste indringers buiten worden gehouden. Zodra er meer gewelddadige indringers binnen komen moeten onze special forces in actie komen in de vorm van o.a. Natural Killer cellen (ja zo heten ze echt!) om de boel op te ruimen. Die hebben daar wel de juiste uitrusting voor nodig en moeten die krijgen vanuit de nutriënten die we binnen krijgen uit de voeding.

Zodra de R in de maand komt nemen we extra vitamines, maar dan loop je feitelijk al achter de feiten aan. Vooral in deze tijden! Onze voeding schiet tegenwoordig aardig tekort in de nodige voedingsstoffen dus zorgen dat je je immuunsysteem van de juiste voeding voorziet is iets wat het hele jaar door belangrijk is. Als we wat meer ontspannen zijn, zoals in de vakantie, gaan we uit de stress modus en komen in herstel waardoor ook het immuunsysteem weer meer aandacht krijgt.

Dus juist nu is het zaak je immuunsysteem een extra boost te geven. Daarom hebben we voor de periode t/m september twee speciale Immuun Booster pakketten samengesteld die de juiste voedingsstoffen bevatten waar de special forces van je immuunsysteem heel blij van worden. Je gaat dan optimaal voorbereid en “tot de tanden bewapend” het koudere seizoen tegemoet met een zo goed mogelijke weerstand.

Luister ook onze Podcast #2 nog maar eens over het immuunsysteem!

Heb je vragen dan horen we het graag via de contactpagina.